Isnin, 22 Ogos 2011

Biskut German


Salam utk semua...biskut nie aku buat Khamis minggu lepas..biskut yg tgh hot skrg nie..aku pon x ketinggalan jugak nak buat biskut nie..tgk bahan mmg simple x pakai telur lagilah suka..biskut nie akan2 biskut arab pon ada jugak..bila gigit tu melt jer...apa2 pon mmg sedap biskut nie...minta izin ku tepek resepi kat sini ye..TERIMA KASIH.

Bahan - Bahan

125  gm  Mentega (saya pakai Tatura)
125  gm  Tepung Kentang (beli kat kedai bakery)
80    gm  Tepung Halus
40    gm  Gula Aising (diayak)

Hiasan (nie saya tambah)
manik warna warni

Cara - Cara

Tepung kentang, tepung halus diayak bersama - ketepikan
Gula aising dan mentega dipukul hingga sebati dan masukkan tepung yg telah diayak sedikit demi sedikit
hingga menjadi doh yg lembut - rehatkan seketika.
Ambil doh dlm 1/2 sudu besar bulat2kan dan tekankan sedikit dgn garpu dan tabur dgn manik warna warni nak bagi seri skit.
Bakar pada suhu 175C selama 15 minit.

1 ulasan:

  1. Salam, selamat menjalabi ibadah puasa...rata2 ramai dah but sekut ni...mcm teringin pulak nak buat..tq resepi boleh lah try....

    BalasPadam